3 kendte danskere giver deres bedste pakketips og rejsehistorier

Af Vibe Fogh-Andersen,

Room5 har talt med tre kendte danskere om deres bedste pakketips og vildeste historier i forbindelse med rejser og ferier.

Kan du gætte hvem, der har smuglet en kattekilling med hjem fra Grækenland, og hvem, der har fået frarøvet alle sine ting i Tyrkiet?

 


Therese Glahn


Hvad er dine bedste pakketips?

Nogle uger inden jeg skal rejse, laver jeg altid en liste, hvor jeg noterer det, jeg kommer i tanke om, kunne være rart at have med. Jeg rejser meget både med mit arbejde og bare som mig selv. Men afhængigt af om jeg skal til Osaka eller Dublin, er der jo stor forskel på, hvad der kan blive brug for. Jeg pakker dog altid fyrfadslys, små højtalere og noget let stof, der enten kan lægges over en fladskærm eller sprede lidt hygge i en midlertidig bolig.

Har du en sjov pakkehistorie?

Da jeg i sin tid boede i New York, var det ikke så let at komme derfra, når jeg skulle hjem, hvilket resulterede i, at jeg kom for sent til mit fly to gange. Begge gange med ca. 15 kg overvægt og utrolig indiskret håndbagage. Heldigvis forbarmede stewardessen sig og sendte mig hjem med ekstra bagage gratis, og jeg svor aldrig at forslæbe mig igen. Det lykkedes mig også engang at transportere en lille kattekilling hjem fra Grækenland med bur og sutteflasker, uden at tolden løftede et øjenbryn.

 


Lotte Friis


Hvad er dine bedste pakketips?

Jeg tjekker altid vejrudsigten for de steder, jeg skal hen. På den måde får jeg aldrig for meget unyttigt med. Derudover har jeg altid en lille tube håndvask med i tilfælde af, at jeg gerne vil genbruge noget, som er blevet beskidt.

Når jeg rejser, er det oftest i forbindelse med stævner og træningslejre. Hovedpuden er den vigtigste ting, som jeg har med mig på rejser, da jeg altid sover med min egen pude for at undgå at blive øm i nakke og ryg, når jeg er afsted.

Har du en sjov pakkehistorie?

Min værste pakkeoplevelse var i 2012. Jeg deltog ved French Open i Strasbourg. Stævnet gik godt, og jeg var glad, da jeg sammen med mine holdkammerater og træner tog afsted til lufthavnen for at flyve hjem til Danmark. Da vi ankom til lufthavnen, gik jeg helt i panik – jeg havde glemt mit pas i sengebordsskuffen på hotellet! Min træner og jeg kørte retur for at hente det. Min træner er ikke just nogen diplomatisk mand, og han var mere end sur. Men vi var hurtige og nåede heldigvis flyet.

Nu tjekker jeg hver eneste gang, om jeg har mit pas.

 


Jakob Olrik


Hvad er dine bedste pakketips?

Rejs uden kuffert! Det er helt bestemt det bedste pakketip, jeg kan give. Når du kommer frem, køber du et sæt tøj, og så er du godt kørende. Jeg rejste engang en måned i Asien kun med håndbagage. Det gør det meget nemmere at komme rundt – og du lærer mere om de lokale, hvis du shopper der, hvor de shopper, og går klædt, som de går klædt.

Det er hundrede gange federe, at rejse tomhændet afsted og komme hjem med en bagage fuld af oplevelser… Så skal du heller ikke bekymre dig om at miste din favoritbluse eller sådan noget.

Har du en sjov pakkehistorie?

Jeg fik engang stjålet alle mine ting i Tyrkiet, tæt ved den Syriske grænse. Det er nok 20 år siden, så der var mere roligt på det tidspunkt. Jeg var ung og naiv og rejste uden så mange penge. Jeg befandt mig ude i ingenmandsland, langt væk fra turistbyerne. Da jeg ikke kunne finde et sted at overnatte, lagde jeg mig til at sove i en park. Jeg husker, at jeg vågnede lidt op i løbet af natten og registrerede i halvsovende tilstand, at der var nogle skygger omkring mig. Næste dag vågnede jeg op, frisk og veloplagt, men uden mine ting. Pas, penge og alle mine ejendele var væk.

Det lykkedes mig at få fat i en politibetjent, og jeg blev sat på en bus til Ankara. Efter en bumlet, varm tur på 1000 km, kom jeg frem til den danske ambassade. Det tog et par dage, før vi fik ordnet alt det praktiske. Jeg skulle have sendt penge fra Danmark og udstedt et midlertidigt pas. Imens jeg ventede, måtte jeg bo ude i ambassadens have. De ville ikke låne mig penge, så jeg lå bare ude i grasset og ventede.

Min stjålne pas kom til Danmark et halvt år efter med posten, men de øvrige ting har jeg ikke set igen. Måske er det årsagen til, at jeg ikke rejser med en fuld pakket kuffert den dag i dag 😉


 

Har du flere gode pakketips? Del dem med os i kommentarfeltet nedenfor.

Se også vores fortolkning af, hvordan forskellige nationaliteter pakker deres kuffert.