Badeferie i Kroatien: Sommerens bedste hoteller!

Af Vibe Fogh-Andersen,

Drømmer du om at komme til Kroatien? Måske kan du snart få gjort noget ved det. Vi har samlet hoteltips til de syv mest populære badebyer i Kroatien. Badegæsternes storfavorit er Istrien, som råder over mange skønne badebyer. Derudover indgår populære klassikere Dubrovnik og Split også på listen. Læs med nedenfor og fin inspiration til din badeferie i Kroatien.


Poreč på Istien

Poreč ligger på halvøen Istriens vestkyst og er et rigtig spændende udflugtsmål. Historiske bygninger, naturskønne landskaber og et bredt udvalg af badebugter og strande gør byen til en populær destination blandt både kulturentusiaster, strandløver og aktive feriegæster.

★★★★ Valamar Diamant Hotel

På Valamar Diamant Hotel bor I kun et stenkast fra Porečs gamle bydel. Vælg et værelse med havudsigt, og nyd de lune aftener på altanen i selskab med et godt glas vin. Her kan I fordøje dagens oplevelser til lyden af bølgernes skvulpen, mens I glæder jer over en feriefølelse, der varer ved.

Se på trivago

★★★★ Hotel Laguna Molindrio

Hotel Laguna Molindrio er et andet populært hotel i området og ligger kun 100 m fra stranden. Hvis hele familien er afsted, kan I glæde jer over de mange underholdningstilbud til børn. Sportsfans kan til gengæld prøve kræfter med diverse vandsportsaktiviteter, spille tennis eller cykle.

Se på trivago

Rabac på Istrien

Rabac var tidligere en søvnig, lille fiskerlandsby, men er med tiden blevet populær blandt sommergæsterne takket være sit maleriske udseende. Som på hele den kroatiske kyststrækning finder I også her et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter og kulturhistoriske udflugtsmål i nærheden. Læg f.eks. vejen forbi byen Labin.

★★★★ Hotel Narcis

Hotel Narcis ligger kun fem minutters gang fra stranden. Rundt omkring hotellet finder I flere store resorter, hvilket kommer jer til gode i form af et bredt aktivitetsudbud samt talrige barer og restauranter.

Se på trivago

★★★★ Valamar Sanfior

Forelskede par vil elske det 4-stjernede Valamar Sanfior på halvøen Istrien. Romantikken har da også gode kår på dette førsteklasses hotel, hvor I kan vælge at forsøde opholdet med ekstraservices som f.eks. middag i stearinlysets skær med havudsigt på terrassen.

Se på trivago

Opatija på Istrien

I den elegante kurby Opatija i Kvarner-bugten føler selv kræsne livsnydere sig hjemme. Opatija Riviera var tidligere populær blandt den østrig-ungarske adel og er den dag i dag stadig kendt som et nobelt ferieområde. På den kulinariske front kræser dette sted ligeledes for de finere smagsløg: I må ikke snyde jer selv for at prøvesmage områdets klassiske fiskeretter og udsøgte olivenolie.

★★★★ Remisens Hotel Kristal

På Remisens Hotel Kristal ligger fokus på rolige omgivelser, afslapning og et fremragende serviceniveau. Om sommeren kan I slappe af på hotellets privatstrand eller slænge jer i det opvarmede boblebad under åben himmel. Spaområdet med opvarmet havvand er et højdepunkt uanset årstid.

Se på trivago

★★★★ Remisens Hotel Admiral

Remisens Hotel Admiral tiltrækker især sejlerfolket og feriegæster, der trænger til fred og ro i idylliske omgivelser. Glæd jer til hotellets store saunaområde med både finsk og tyrkisk sauna. Hvis I hellere vil bruge dagen på udflugter i området, sørger hotellet gerne for madpakker til jer.

Se på trivago

Rovinj på Istrien

Rovinj ligger på Istriens vestkyst og har faktisk ikke altid hørt til fastlandet. Den maleriske by blev oprindeligt bygget på en ø, og denne blev først forbundet med fastlandet i det 18. århundrede. Øerne omkring Rovinj er perfekte som udflugtsmål til hyggelige dagsture, hvis I altså gerne vil se lidt andet end hotellets pool.

★★★★ Arupinum Hotel Rovinj

Arupinum Hotel Rovinj er en sand lille juvel. Hotellet har kun 20 værelser, som alle er smagfuldt indrettet og udstyret med egen balkon og moderne badekar. Både stranden og den hyggelige bymidte befinder sig kun i få minutters gåafstand fra hotellet.

Se på trivago

★★★★ Hotel Eden

Hotel Edens gæster kan slappe af på hotellets fine stenstrand kun få minutter fra Rovinjs gamle bydel. Mulini Strand ligger lige ved hotellet og er leveringsdygtig i alle former for bekvemmeligheder såsom liggestole, strandservering og cocktailbar. Herudover byder hotellet indenfor på fire restauranter og et spaområde.

Se på trivago

Umag på Istrien

Umags historie går helt tilbage til Romerriget, da adlen opdagede den smukke kystby. Arkitekturen leder stadig tankerne hen på venetianske huse, hvilket giver Umag en særlig romantisk middelhavsstemning. Hobby-historikere kan se frem til at udforske bymuren eller den gotiske kirke Skt. Rochus, der stammer fra det 16. århundrede.

★★★★★ Meliá Coral

Meliá Coral er det perfekte valg, hvis I trænger til at komme fuldstændig ned i gear og slappe af i fredelige rammer uden larm. Hvorfor? Fordi Meliá Coral er kun for voksne, hvilket vil sige nul skrig og skrål for hotellets øvrige gæster. Hertil kommer diverse wellness-hits som zen-have eller afslapningsområde med himmelsenge.

Se på trivago

★★★★ Sol Garden Istra Umag

Både familier og aktive feriegæster kan roligt booke sig ind på Sol Garden Istra Umag. Cykelfolket har kronede dage på dette hotel, som både tilbyder cykeludlejning og reparationsservice. Har I børn med på rejsen, vil hele familien elske det flotte badeanlæg med vandrutsjebaner og stor legeplads.

Se på trivago

Hoteller i Dubrovnik

Dubrovnik går også under navnet “Kroatiens Athen” og fik oprindeligt sit navn på grund af sin placering midt i en egeskov. “Eg” hedder nemlig “dub” på slavisk, hvilket undervejs er blevet til Dubrovnik. Den dag i dag er byen stadig omgivet af et fantastisk naturskønt landskab og er dermed den perfekte feriedestination. Forresten: Den gamle bydel er bilfri, så her kan I virkelig slappe af og nyde feriestemningen.

★★★★★ Hotel Bellevue Dubrovnik

På Hotel Bellevue Dubrovnik kan I glæde jer til en beliggenhed udover det sædvanlige, nemlig oven for en 30 m høj klippe. Store vinduespartier, masser af lys og et interiør præget af naturmaterialer og tekstiler i naturlige beige og brune nuancer giver jer en fornemmelse af at overnatte i perfekt harmoni med naturen.

Se på trivago

★★★★ Hotel Neptun

Dubrovniks højest beliggende hotel hedder Hotel Neptun. Hotellet ligger på halvøen Lapad og råder over 90 værelser og lejligheder. Her er det en smal sag at slappe af med dovne dage på stranden. Forkæl jer selv med kroatiske specialiteter på en af hotellets 3 restauranter, og fortsæt aftenen på On the Rocks Cocktail Bar & Lounge.

Se på trivago

Hoteller i Split

Kroatiens andenstørste by byder på en bred vifte af oplevelser og aktiviteter. I og omkring byen finder I mange fine badestrande (strandbadet Bacvice er især populært), og når sulten melder sig, kan det dalmatiske køkken diske op med et bredt udvalg af middelhavsinspirererede lækkerier (forhåbentlig er I til hvidløg). På en stemningsfuld aftentur langs strandpromenaden Riva er hverdagen derhjemme for længst glemt.

★★★★ Radisson Blu Resort, Split

Kroatisk naturskønhed møder skandinavisk kvalitet på Radisson Blu Resort i Split, der ligger i en rolig bugt. Hvis den perfekte solferie efter jeres mening også gerne må rumme et vist touch af elegance, kan I roligt booke jer ind på dette førsteklasses hotel. Herudover har hotellet en bæredygtig profil med fokus på genanvendelse, mens hotellets urtehave leverer råvarer til køkkenet.

Se på trivago

★★★★ Dioklecijan & Residence

Det 4-stjernede hotel Dioklecijan & Residence udmærker sig især på ét punkt, nemlig den imponerende pool på tagterrassen, hvorfra I har en fantastisk udsigt over hele Split. Herudover imponerer hotellet med egen biograf, bibliotek og billardbord. Måske får I snart mulighed for selv at udforske Kroatiens skønhed?

Se på trivago